Uusia tuulia

Eilen sit irtisanouduin työstäni myyntineuvottelijana. Ei se vaan oikeen toiminu. Nyt ollaan työkkäris kirjoilla siihen saakka kunnes koulu alkaa elokuussa. Saan ihan rauhassa keskittyä nyt itseeni, parisuhteeseeni ja kodin hoitamiseen. :) I like!

Sunnuntaina oli puhetta niistä junasukista mun serkkutytölle. No mutta kappas. Ei tulekkaan vaaleanpunaista vaan raidallista. On ne vaaleanpunaisetkin tulossa mutta todennäkösesti tulee aika vastaan, joten tässä tälläiset.
Ohje: täältä
Lankana: 7 Veljestä Raita
"Sukan tarina
Tämän sukan sydämellisen ja mieleenpainuvan tarinan kertoi meille Eila Turenius neulekoulussa Kaarakan talossa. Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. 
Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria ja Eila Tureniuskin yli 50 paria.
Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa. " -Taito Etelä-Pohjanmaa

Ja mitäs mä siitä keväästä puhuin pari postausta aiemmin? Tänään on lunta tullu niin että ärsyttää. 

Tänään illalla mulla on taas psykoterapia-aika. Jeejee.. Mut sitä ennen sukkapuikot kouraan ja tikuttamaan :)

Suositut tekstit