Kuulumisia

En nyt ainakaan viel kirjoita aiemmin lupaamaani serkus-postausta, kun ei oikein oo viel sen kummempaa ideaa siitä.. Sen sijaan voisin kertoilla viime päivien kuulumisia.

Oon siis ollut flunssassa nyt tovin jos toisenkin, ja toissapäivänä (25.4.) sitten aloin illalla olemaan niin tukossa ettei oikein henki kulkenut. Joten lähdimme päivystykseen. Siellä ei näkynyt ketään, joten aateltiin että päästään äkkiä sieltä sit poiskin. Mitä vielä.. Porukkaa alko lappaamaan enemmän ja enemmän ja aina jostain syystä ne meni edelle. Pikkulapset ymmärrän joo, että menevät jonon ohi, mutta kun sielä oli semmosia joilla oli käsi tai jalka kipee, niin nekin menivät ohi. Itsellä oli sentään hengitysvaikeuksia.. Parisen tuntia siinä muistaakseni vierähti oottelua, ennenkuin pääsin sairaanhoitajan luo. Mittasi lämmön (ei ollut kuumetta), happisaturaation ja pulssin. Kaikki oli ok mutta syke oli vähän korkea, johon hoitaja sitten tokaisi "noh, se on tuo sun kuumees mikä sen tekee". WHAT? Justhan sä sanoit että ei mulla ole kuumetta?? Menin takasin ootteleen aulaan, ja samainen hoitaja tulee tovin päästä antamaan yskänlääkettä ja kehoittaa tulemaan aamulla terveyskeskuspäivystykseen uudelleen, varmistamaan ettei ole keuhkokuumetta. Ja ei muutakun yöksi kotiin.

Eilen aamulla sitten herättyämme lähdimme terveyskeskukseen, ja siellä sitten sairaanhoitaja mittas samat mitä edellisenä päivänä oltiin mitattu ja otti nieluviljelyn, sekä jokun astmakokeen hengitysvaikeuksien takia. Hän sanoi että nyt on 3-4h jonot lääkärille, joten kun asutaan niin lähellä sairaalaa, voisimme mennä kotiin odottamaan pariksi tunniksi. Teimme työtä käskettyä.

Parin tunnin päästä uudelleen oottamaan lääkärille, eikä aikaakaan kun jo pääsin vastaanotolle. Hän sitten kirjoitti lähetteen poskiontelo- sekä keuhkoröntgeniin, sekä verikokeisiin, poissulkeakseen ettei oo keuhkoveritulppa. Röntgenin ja verikokeen jälkeen (jonka otti muuten mun vanha luokanvalvoja :D ) takas oottamaan. Hetken päästä pääsin takas lääkärille. Kuvat ja kaikki ok, sain reseptin Ventolineen. Ja apteekin kautta kotiin! Huh helpotusta.. 

... Vai helpottiko sittenkään? Ei. Illalla sitten alko hengitys oleen jo sen verran raskasta että luulin tukehtuvani. Ei muutakuin soittoa 112 ja ambulanssi paikalle. Kaikki kokeet EKG:tä myöden oli ok, lukuunottamatta korkeaa sykettä. Sain hengitellä hetken semmosta avaavaa joka helpotti niin että ei aikaakaan kun uni jo tuli. Nyt kun se pahin saatiin "avattua" sillä vahvemmalla lääkkeellä, auttaa Ventolinekin paljon paremmin. Josko se tästä. =) 

Mukavaa päivää kaikille ja ensikertaan! 

Kommentit

Suositut tekstit